Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компаніїЕнергетики Сумщини здали кров та плазму в рамках благодійної акції

Благодійна донорська акція "Поділися життєвою енергією – здай кров", яка стала доброю традицією ПАТ "Сумиобленерго", тривала з 29 по 31 жовтня. Захід проходив до всесвітнього Дня доброти й об’єднав енергетиків усієї Сумщини!

У рамках акції працівники Товариства поповнили банк компонентів крові ПАТ "Сумиобленерго", який буде використаний для лікування наших колег. Звісно, за потреби, ми ділимося кров’ю з усіма, хто цього потребує та звертається за допомогою.

Енергетики відзначають високий рівень обслуговування в Сумському обласному центрі крові (СОЦСК) та професіоналізм працівників. У минулому році Сумський обласний центр кров побив національний рекорд по кількості донацій – 190 на 1 000 населення. А цьогоріч СОЦСК побив і цей рекорд. Тож Суми – донорська столиця України!

"Наш колектив завжди радо підтримує донорську акцію, до СОЦСК усім приємно завітати – тут все чисто, безпечно та оперативно. Керівництво ПАТ "Сумиобленерго" завжди підтримує прагнення працівників бути частиною донорського руху Сумщини. Уже 3 роки ми проводимо благодійну донорську акцію двічі на рік, і кожного разу до неї приєднуються нові люди", – говорить Голова обласної первинної профспілкової організації ПАТ "Сумиобленерго" Галина Бугайова. На підприємстві, згідно з чинним законодавством, працівники-донори мають право взяти вихідний у день здачі крові та мають додатковий день до відпустки.

Серед досвідчених донорів – електромонтер філії "Сумський міський РЕМ" Геннадій Гришко: "Вперше я став донором більше 4 років тому. Тоді одній людині після операції потрібна була кров. Я відгукнувся – і з того часу регулярно приходжу на донації. У мене є така можливість, рятувати чиєсь життя, і я нею користуюся. Поки є здоров’я – я буду донором!".

Сергій Циганенко, начальник договірної групи ПАТ "Сумиобленерго": "Уперше я прийшов сюди в 2012 році, почув, що людині треба допомога – і вирішив допомогти. Із того часу регулярно здаю плазму і, за потреби, кров. Окрім благодійної мети, донорство – це ще й стимул контролювати здоров’я, адже перед кожною донацією в мене беруть аналіз крові. Й лікарі дають рекомендації, попереджають про якісь проблеми. Також необхідно раз на рік проходити флюорографічне обстеження".

А ще здача плазми та крові запускає ресурси організму та робить його більш витривалим, адже стимулює до активного відновлення життєвої енергії, говорить координатор донорського руху СОЦСК Олена Геренко: "Працівники ПАТ "Сумиобленерго" постійні гості, які приходять до нас не лише в рамках акції, а й протягом усього року. Тож підприємство не на словах, а справою доводить свою соціальну відповідальність".

Антоніна Бабинець, завідувач відділення медичного обстеження та комплектування донорських кадрів СОЦСК: "Дуже дякуємо працівникам ПАТ "Сумиобленерго", що завітали до нас. Ми раді всім донорам, не залежно від того, безкоштовно вони йдуть на донацію чи за плату – все одно це допомагає людям, які потребують компонентів крові".

Дякуємо кожному працівнику, який долучився до благодійної донорської акції "Поділися життєвою енергією – здай кров". Здоров’я Вам і Вашим близьким!