Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компаніїВідновили зв'язок між підстанціями

Фахівці АТ "Сумиобленерго" відновили зв'язок між кількома підстанціями в Сумах, який був пошкоджений у результаті дій крадіїв.

Роботи в енергетиків вистачає, та її ще й додають зловмисники. У Сумах невідомі викрали муфту ОКГТ (оптичного кабелю, вбудованого в грозозахисний трос) та зрізані кутники з металевої опори, де перетиналися лінії ПЛ 110 кВ "Суми північна – Сумська ТЕЦ з відгалуженням Центроліт" та ПЛ 110 кВ "Суми північна – Компресор з відгалуженням на Центроліт". Відтак вийшов із ладу вузол зв’язку та телекерування обладнанням підстанцій.

Це не позначилося на якості та надійності розподілу електроенергії жителям обласного центру, а зв'язок відновили тимчасово по резервних лініях. Але такі дії зловмисників нанесли шкоду підприємству, про що АТ "Сумиобленерго" повідомило в правоохоронні органи, які вже розшукують крадіїв.

Окрім кримінальної відповідальності перед законом, такі злочини несуть ще й загрозу життю та здоров’ю. Адже будь-яке втручання в роботу електромереж надзвичайно небезпечне й може закінчитися ураженням струмом.

Шановні жителі Сумщини! Будь ласка, не мовчіть, якщо ви стали свідками крадіжок і пошкоджень електрообладнання. Повідомляйте про таке на кол-центр розподільної компанії: 0 800 300 247 (лінія цілодобова та безкоштовна) або через онлайн звернення на корпоративному сайті у розділі "Повідомити про розкрадання електричної енергії/обладнання".

Адже замовчуючи такі випадки, ви обманюєте не АТ "Сумиобленерго", а себе, бо в наслідок таких злочинних дій без електроенергії може залишитися й ваша оселя.