Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компаніїАТ "Сумиобленерго" відвідав губернатор Сумщини

Робочий візит до АТ "Сумиобленерго" відбувся за участю голови Сумської облдержадміністрації Дмитра Живицького і директора Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Сумської ОДА Сергія Лугового.

На початку зустрічі гості ознайомилисяз виробничою базою Товариства, транспортними засобами і спецтехнікою, призначеними для виконання планових і аварійних робіт в електромережах області. Голова Правління АТ "Сумиобленерго" Ігор Дирбавка розповів, зокрема, про роботу електротехнічної лабораторії із сучасною комплектацією для оперативного знаходження пошкодження кабельних ліній електропередач та електрообладнання, проведення післяаварійних та профілактичних випробувань.

Гості підприємства ознайомилися: з центральним диспетчерським пунктом, що здійснює цілодобове оперативно-диспетчерське керування роботою електромереж АТ "Сумиобленерго", забезпечує безперебійне, надійне та якісне електропостачання споживачам області електричними мережами напругою 110­35 кВ, 6­10 кВ, 0,4 кВ та міжобласні перетоки електричної енергії транзитними мережами 110­35 кВ між АТ "Сумиобленерго" та АТ "Харківобленерго", АТ "Полтаваобленерго", АТ "Чернігівобленерго", а також ліцензіатами з передачі електричної енергії Південної та Південно­-Західної залізниці, Сумської, Шосткинської, Охтирської ТЕЦ; з системою автоматизованого управління технологічними процесами в електромережах, що  забезпечує контроль за параметрами напруги, керування процесом оперативних перемикань та підготовкою схем для виведення електрообладнання в ремонт, ліквідацію аварійних вимкнень та відновлення нормального режиму роботи електричних мереж.

У ході зустрічі Дмитро Живицький і Сергій Луговий оглянули експонати музею компанії. Ігор Дирбавка розповів про етапи розвитку енергетики Сумщини, історію створення АТ "Сумиобленерго", його нинішню роботу та благодійні  ініціативи: "Для наших військових ми відремонтували БРДМи – сконструювали, виготовили і встановили кумулятивні решітки, які функціонують у двох положеннях: транспортному та бойовому, які надійно захищатимуть наших бійців під час бойових дій, і були розробкою працівників нашого підприємства. Також ми надали допомогу сумським прикордонникам, колегам з Луганщини, медичним закладам, ще на самому початку пандемії коронавірусу, для яких придбали необхідне медичне обладнання", – зазначив Голова Правління АТ "Сумиобленерго".

Насамкінець гості завітали до кол-центру Товариства, де в режимі 24/7 оператори надають споживачам фахові роз’яснення з питань, що стосуються послуг з розподілу електроенергії.

АТ Сумиобленерго відвідав губернатор Сумщини _1

АТ Сумиобленерго відвідав губернатор Сумщини _2