Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компаніїКП ШКЗ "ЗІРКА" заборгувало понад вісім мільйонів гривень за електроенергію

Борги за електроенергію – невирішене питання КП ШКЗ "ЗІРКА"

Своєчасний розрахунок ПАТ "Сумиобленерго" перед ДП "Енергоринок" – запорука надійного та безперебійного електропостачання споживачів всієї Сумської області. Сьогодні, одним з найбільших боржників Сумщини залишається КП ШКЗ "ЗІРКА". Несплата рахунків за використану електроенергію цим споживачем – негативне явище, яке має регулярний щомісячний характер.

Законодавчими актами, зокрема Правилами користування електричною енергією, що затверджені постановою Національної комісії з питань регулювання електроенергетики України № 28 від 31.07.1996 (із змінами та доповненнями), встановлено, що споживання електроенергії здійснюється на підставі договору з енергопостачальником.

Цей договір не звільняє споживача від обов’язку сплачувати за використану електроенергію, тим більше, не обмежує право енергопостачальника, за умови неповної оплати споживачем виставлених рахунків за електричну енергію, обмежити його електроспоживання до рівня екологічної броні електропостачання або, за відсутності такої, повністю припинити електропостачання споживачу.

Слід зазначити, що ПАТ "Сумиобленерго", враховуючи входження підприємства до структури державного концерну "Укроборонпром", з місяця в місяць погоджувало перенесення термінів оплати за спожиту електроенергію, сподіваючись на вирішення питання погашення заборгованості. Водночас, щомісячне невиконання взятих гарантійних зобов’язань щодо сплати за спожиту електричну енергію КП ШКЗ "ЗІРКА" призвело до нарощування заборгованості перед енергопостачальною організацію. І станом на кінець січня 2018 року заборгованість складає понад вісім мільйонів гривень, а найдавніший період виникнення заборгованості – червень 2014 року. Така ситуація призвела до частково обмеження електропостачання підприємства 22.01.2018.

Отже, керівництву КП ШКЗ "ЗІРКА" необхідно терміново вирішити питання погашення заборгованості за спожиту електричну енергію. В іншому випадку, енергопостачальна компанія й надалі вживатиме заходи по недопущенню безоплатного відпуску електричної енергії.