Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компаніїЗаконодавчі новації вивчали юрисконсульти ПАТ "Сумиобленерго" на семінарі-практикумі, який відбувся на початку лютого в Сумах

У зв’язку з численними змінами в нормативно-правових актах, які відбулися в результаті реформ, виникла ідея організувати круглий стіл для юристів Товариства, щоб обговорити новий Закон України "Про ринок електричної енергії" та нововведення в законодавчій сфері. Зокрема, в цивільному процесуальному та господарському процесуальному кодексах, Правилах приєднання електроустановок до електричних мереж, Правилах користування електричною енергією, Правилах користування електричною енергією для населення та інших нормативних актах, які стосуються діяльності енергетичних компаній.

Семінар-практикум ініціювала начальник групи з обслуговування структурних підрозділів Наталія Андрієнко. "Ми з колегою, провідним юрисконсультом Сергієм Жулавським, відвідали семінар "Контроль судових процесів 2018. Нові процесуальні кодекси" в Харкові. І, повернувшись до Сум, захотіли поділитися набутим там досвідом зі всіма колегами, розказати, які новації нам несе законодавство в 2018 році (в порівнянні з попередніми роками). Адже змін внесено чимало – вони торкнулися всіх процесуальних кодексів".

Серед основних – виключне право адвокатів здійснювати представництво в суді, зміна термінів розгляду заяв, зміна ставок судового збору, поява відповідальності сторін за зловживання процесуальними правами, поява наказного виду провадження в господарському кодексі. Список можна продовжувати, але з усіма змінами краще ознайомлюватися безпосередньо вивчаючи нові законодавчі акти як першоджерела.

Крім обговорення новацій, юрисконсульти мали чудову нагоду розібратися в нюансах правової роботи в філіях, окреслити та вирішити проблемні питання, розглянути спірні ситуації на конкретних прикладах.

Такі семінари допоможуть ще краще налагодити єдину правову політику ПАТ "Сумиобленерго". Адже обмін досвідом і професійне самовдосконалення – є запорукою успішної командної роботи. Тому в подальшому є ідея зробити такі зустрічі традиційними.