Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компаніїСпіймали двох підозрюваних у крадіжках електрообладнання

У Лебединському районі та в Сумах затримали двох чоловіків, які підозрюються у скоєнні злочинів проти енергопостачальної компанії та її абонентів.

Від дій зловмисників, які пошкоджують і крадуть електрообладнання, страждає не лише ПАТ "Сумиобленерго" як підприємство, а й, перш за все, споживачі, які в результаті залишаються без електроенергії. Тому розслідуванню таких злочинів приділяється особлива увага, а громадяни мають бути небайдужими до випадків, коли помічають пошкодження електрообладнання або підозрілих осіб, які це роблять.

Так у селі Степне, що на Лебединщині, було злито майже 200 кг трансформаторної оливи та пошкоджена трансформаторна підстанція. В результаті дій зловмисника без світла тимчасово залишилися 11 побутових споживачів електроенергії. Фахівці філії "Лебединський район електромереж" оперативно відновили електропостачання людям і заповнили трансформатор оливою. Це врятувало його від подальшого пошкодження та більш масштабних наслідків.

Місцевий житель, який помітив сліди оливи на снігу, одразу повідомив про це в філію "Лебединський РЕМ". Енергетики, в свою чергу, звернулися до правоохоронців, які незабаром і затримали підозрюваного у крадіжці.

Другий випадок успішного затримання охочого до легкого заробітку стався в Сумах. Коли на диспетчерську філії "Сумський міський РЕМ" надійшло повідомлення про знеструмлення житлових будинків та організацій Тепличного мікрорайону, оперативно-виїзні бригади одразу виїхали на можливі місця пошкоджень устаткування. Під час огляду трансформаторної підстанції №322 по вул. Білопільський шлях енергетики помітили 2-х чоловіків, що тікали з місця пригоди через вентиляційні жалюзі в стіні ТП. Інформацію про це оперативно передали на диспетчерську Сумського міського РЕМу та в поліцію. До приїзду правоохоронців енергетики стежили за зловмисниками, але ті розділилися й втримати до приїзду поліції вдалося лише одного.

Чоловік разом із напарником пошкодили стіни розподільчого пункту 6 кВ, проникли всередину та викрали металеві струмопровідні шини, вимикачі та роз’єднувачі. В наслідок дій "мисливців за металом" були знеструмлені близько десяти 5-поверхівок, сорока приватних будинків, магазини, дитячий садок і ще біля двадцяти малих підприємств і організації, що розташовані в Тепличному мікрорайоні. Працівники ПАТ "Сумиобленерго" оперативно заживили споживачів по резервній схемі та відновили електропостачання. Але на відновлення розподільчого пункту ще потрібен і час, і витрати, і людська робота.

Наразі триває слідство, під час якого з’ясується, чи причетні затримані до подібних злочинів. По результатах розслідування зловмисники обов’язково понесуть покарання!

Нагадуємо, що втручання в роботу електрообладнання – це ще й смертельно небезпечно, адже воно знаходиться під напругою. Тому, шановні споживачі електроенергії, якщо ви помітили підозрілих осіб, які намагаються пошкодити електрообладнання – негайно повідомляйте про це в поліцію (102) або до кол-центру ПАТ "Сумиобленерго" (0 800 300 247 або 0542 659 659).