Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компаніїПАТ "Сумиобленерго" забезпечує повний розрахунок із ДП "Енергоринок"

Не зважаючи на заборгованість за спожиту електроенергію в Сумській області в понад 341 мільйон гривень, ПАТ "Сумиобленерго" з року в рік розраховується з державним підприємством "Енергоринок" у повному обсязі! Це є запорукою надійного та безперебійного електропостачання понад півмільйона споживачів електроенергії в регіоні.

Товариство закуповує електричну енергію в оптового постачальника наперед, відтак вчасна оплата з боку споживачів є вкрай важливою.

Порівнюючи дані за 2016 і 2017 роки, спостерігається тенденція до збільшення заборгованості. Вона зумовлена неплатежами енергоємних підприємств, що надають послуги із водопостачання та водовідведення, Міноборони та у зв’язку з затримкою сум відшкодувань пільг і субсидій із державного бюджету.

Станом на 01.01.2017 заборгованість споживачів за спожиту електроенергію складала 263 495 тис. грн. (юридичні споживачі – 210 546 тис. грн., побутові споживачі – 52 949 тис. грн.). А станом на 01.01.2018 сума заборгованості вже сягнула 341 463 тис. грн. (юридичні споживачі – 285 386 тис. грн., побутові споживачі – 56 077 тис. грн.).

ПАТ "Сумиобленерго" звертається до всіх споживачів електроенергії з проханням вчасно оплачувати надані послуги. Адже наша діяльність направлено на те, щоб світло було в кожному домі!

Про способи оплати спожитої електроенергії читайте за посиланням.