Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компанії"Коли я була маленькою, то вважала, що всі працюють у РЕМі й що інших робіт не буває"

Єлизавета Бобровицька, донька бухгалтера філії "Кролевецький РЕМ" Наталії Бобровицької, зростає в родині енергетиків. Дівчинка однією з перших написала твір і стала учасником конкурсу "Професія нести світло: погляд дитини". Сьогодні ми публікуємо її оповідання про дідуся. Нагадаємо, твори про енергетиків написали 12 дітей працівників ПАТ "Сумиобленерго". Всі вони отримали подарунки за свою творчість.

"Чи лютий мороз, чи спека неможлива, чи день, чи ніч… У будь-який час і в будь-яку погоду стоять на сторожі нашого добробуту енергетики. Ми з вами зараз навіть не уявляємо свого життя, свого побуту без електроенергії. І при незначному, хвилинному відключенні реагуємо не завжди адекватно… Ми навіть не замислюємось над тим, що сталося, ми хочемо, щоб скоріше відновили електропостачання. А в  цю саму мить десятки, сотні енергетиків борються з цією проблемою, шукають шляхи її вирішення. Багато людей не надають цьому значення, бо не знають, хто такі енергетики. А я знаю!

Я вам хочу розповісти про професію енергетика, а саме про свою сім’ю енергетиків. Всі мої рідні: дідусь, бабуся, тато та мама працюють у філії "Кролевецький РЕМ". Коли я була маленькою, то вважала, що всі працюють у РЕМі, і що інших робіт не буває, адже енергетика – найголовніша!

Але хочу я розповісти не про всю свою рідню, а про свого дідуся Анатолія Івановича. Для нього енергетика стала сенсом життя.

Мій дідусь народився в маленькому селі Жукове. Закінчив школу, відслужив у армії та пішов навчатися до Глухівського технікуму, згодом – працювати. І ось уже 45 років він у енергетиці. На мою думку, енергетик – це людина, яка повинна володіти такими рисами характеру, як відважність, впевненість у своїх знаннях, працелюбність, людяність. Всі ці якості є у мого дідуся.

Починаючи з електромонтера, мій дідусь дійшов до посади начальника  "Енергозбуту", сьогодні він заступник директора філії. Незважаючи на свій поважний вік, він тримає руку на пульсі новацій, цікавиться сучасними гаджетами та з легкістю їх освоює. В нього багато друзів, які його поважають і цінують. Мій дідусь ніколи не підвищує голос, завжди вислухає і підкаже правильне рішення. Вся наша сім’я його дуже любить і пишається ним!

Може хтось скаже, що твір не про професію енергетика, а про дідуся – то і нехай. А для мене мій дідусь і є справжній енергетик, якого я дуже люблю!".