Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компаніїКазка про електрика Ектрика

Шановні читачі, продовжуючи рубрику «Професія нести світло: погляд дитини», сьогодні даруємо вам казковий настрій. 8-річна Віра, донька інспектора філії «Конотопський РЕМ» Юрія Міщенка, в рамках конкурсу для юних письменників написала добру казку про те, як з’явилася електрика.

«Колись, давним-давно, десь 300 років тому на сусідній планеті жили незрозумілі чоловічки – Ели. І був серед них один Ел на ім`я Ектрик. Ектрик був винахідником, який винайшов вже цілу купу різних речей. Це був папір, пластик і навіть скло та силу-силенну найрізноманітніших приладів. Ектрику час від часу писали листи з проханням щодо його майбутніх винаходів.

Одного осіннього вечора, читаючи свої листи, він побачив, що в багатьох листах було написано:«Любий Ектрику! Вже настала осінь, сонечко сідає раніше, дні стали коротшими і в наших домівках стає рано темно, а спати ще не хочеться… Зроби, будь-ласка, сонечко в наші домівки! З Повагою, Ели».

І тоді Ектрик чітко сказав собі: «Я зроблю день вночі!». І він почав думати. Спершу винахідник вирішив покласти в склянку-колбу вогонь, але вогонь горів не довго, потім придумав апарат, який буде підкладати вогонь, але цей прилад займав багато місця, і Ектрик думав далі. Він міркував цілих два місяці і нарешті зрозумів, як все треба робити! Ектрик наполегливо працював ще тиждень, і врешті-решт, в нього все вийшло! Він винайшов пристрій, який виробляв електричну енергію, і знайшов спосіб, як постачати її по всій планеті.

З тих пір в оселях Елів не згасало світло. А Елів, які допомагали винахіднику, почали називати Електриками, а енергію, яка несе світло - Електрикою.

Тепер Ектрик став найшанованішим Елом на рідній планеті!

Нам Електрики несуть,

Світлий дім і світлий путь.

Нам Електрика так треба,

Наче сонечко і небо.

Без Електриків нікуди,

Вони нам потрібні всюди!».

Нагадаємо, в рамках конкурсу «Професія нести світло: погляд дитини», який пройшов у ПАТ «Сумиобленерго», свої твори надіслали 12 дітей працівників енергокомпанії.