Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компаніїЯка професія найважливіша?

Це питання спірне та, скоріш, риторичне, адже кожен працівник вважає свою сферу важливою та потрібною. Однак зворушливим і добрим є погляд 12-річної дівчинки Катерини Рудики, яка стала учасницею конкурсу "Професія нести світло: погляд дитини", що проходив у ПАТ "Сумиобленерг" до Міжнародного дня дитячої книги. Автори творів отримали подяки від Голови Правління ПАТ "Сумиобленерго" Ігоря Дирбавки та подарунки.

Рідні Катерини Рудики працюють у філії "Краснопільський РЕМ", тож дитина з перших вуст знає багато про професію енергетика.

"У школі нам часто розповідають про розмаїття професій, їх призначення й значення для суспільства. Переді мною постало питання: яка ж із професій найважливіша?

Прийшовши додому, я вирішила запитати про це у членів своєї родини. Увечері за горнятком чаю ми почали розмову. Бабуся Ніна сказала: «Катрусю, мабуть, найважливішою професією є продавець. Не дарма ж я пропрацювала скільки років у цій сфері». Сестричка переконувала всіх, що найважливішою за всі є професія лікаря. А дідусь, заперечивши всі їхні докази, зазначив:

- Найважливішою за всі є професія енергетика, призначення якої – нести людям світло, тепло та затишок у кожен дім. Це нелегке завдання і часом буває небезпечним. Але слова вдячності від людей, яким полагоджено лінію електропередач, відновлено постачання електроенергії, варті того.

Глибоко в душу запали мені слова дідуся. І справді, якби не було електроенергії, що ж тоді? Як готувати їжу, виконувати уроки, що робити без перегляду телевізора та гри на комп’ютері, як почитати ввечері цікаву книгу? Ми на стільки звикли до цивілізації, що без електрики ніяк не зможемо.

Мої роздуми перервав прихід татка, який щойно повернувся з роботи. Я підбігла до нього, обняла його й сказала: "Татусю, ти робиш дуже важливу справу, адже ти несеш людям світло".

На уроці трудового навчання ми представляли проект "Світ професій моєї родини". І я пишаюся тим, що у мого дідуся, тата та мами чи не найважливіша професія – нести людям світло! Адже вони працівники РЕМу".