Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компаніїНа Сумщині енергетики врятували лелек

У Шосткинському районі працівники ПАТ "Сумиобленерго" врятували двох лелек, які застрягли в лініях електропередачі.

"Перший випадок стався 23 липня. Жителька с. Івот повідомила в Державну службу з надзвичайних ситуацій, що в проводах застряг птах. Рятувальники передали це нам, – розповідає старший диспетчер філії "Шосткинський РЕМ" Сергій Тітов. – Оперативно-виїзна бригада швидко виїхала на місце. Електромонтер Олександр Бордунов визволив лелеку, в якого була пошкоджена лапа.

А 29 липня в с. Макове ситуація повторилася. Жінка, що побачила лелеку в проводах, зателефонувала рятувальникам і до нас на кол-центр. Фахівці оперативно виїхали, електромонтер філії "Шосткинський РЕМ" Костянтин Прокопенко визволив птаха, який повис у проводах".

Обидва лелеки живі, їх віддали тамтешнім жителям. Енергетики кажуть, у другій половині літа ці птахи активно літають і чіпляються за мережі.

Якщо Ви стали свідком цього – телефонуйте до кол-центру ПАТ "Сумиобленерго": 0 800 300 247 або 0542 659 659.