Ви тут: ГоловнаПРЕС-ЦЕНТРНовини компаніїА ваші діти знають, як поводитися з електроприладами?

Щороку енергетики Сумщини на деякий час стають вчителями й проводять уроки для школярів у рамках проекту "Твоя електробезпека" від ПАТ "Сумиобленерго".

Віталій Горбуль, директор з охорони праці ПАТ "Сумиобленерго": "В Україні за минулий рік від електротравм загинуло 26 людей. Дорослі, які знають про небезпеку, страждають або гинуть від крадіжок електрообладнання, спробах самостійно усунути пошкодження в електромережах. Діти ж – від використання несправних електроприладів. Це говорить про те, що батьки не завжди правильно та доступно дають дітям інформацію по електробезпеці. Тому ПАТ "Сумиобленерго" кожен рік традиційно проводить уроки з електробезпеки в школах". Перший відбувся в Піщанській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів. Фахівці філії "Сумський міський район електромереж" ПАТ Сумиобленерго доповнили заняття цікавою презентацією та пізнавальним мультфільмом. Після чого діти мали нагоду поставити запитання енергетикам.

Цьогоріч для таких уроків ми розробили інформаційні плакати, які розповсюджуємо в усіх школах Сумської області. В них зазначені правила, що допоможуть малечі потоваришувати з електроенергією. У плакатах використані малюнки дітей працівників ПАТ "Сумиобленерго" на тему електробезпеки. Нагадаємо, в минулому році Товариство розповсюджувало в школах Сумщини інформаційні буклети, також наповнені дитячими малюнками.

Шановні читачі, нагадаємо прості правила. Запам’ятайте їх та розкажіть своїм дітям:

1. Не користуйтеся побутовими електроприладами із пошкодженою ізоляцією.

2. Не торкайтеся мокрими руками електроприладів (проводів, розеток, вимикачів), не витирайте їх вологою чи мокрою ганчіркою.

3. Не піднімайтеся на опори ліній електропередач, не накидайте на електричний провід та ізолятори різні сторонні предмети.

4. Не заходьте за огорожу та у приміщення трансформаторних підстанцій, не наближайтеся до електрообладнання.

5. Не грайтеся під повітряними лініями електропередачі, не запускайте поблизу ліній електропередач повітряних зміїв, спортивні моделі літальних апаратів, дронів, не знімайте предмети, що заплуталися в проводах ліній електропередач.

6. Не розводьте багаття під лініями електропередачі.

7. Не стійте поблизу ліній електропередачі під час грози.

8. Не залазьте на дерева, що ростуть поблизу ліній електропередачі.

9. Не ловіть рибу під повітряними лініями електропередачі.

10. Не підходьте до обірваного проводу повітряної лінії електропередачі ближче, ніж на 8 метрів.

Сюжет із уроку можна переглянути на сайті ПАТ "Сумиобленерго". А корисний і цікавий мультфільм про електробезпеку можна подивитися тут.

Бережіть себе і близьких!